Hur skapar du ett hälsosamt sovrum? Städa sovrummet med dessa 5 städråd!

städa sovrummet noggrant så att du inte blir sjuk

Är det sant att du varje morgon känner dig mer uttömd och utmattad än när du gick och la dig? Har du också huvudvärk, ont i halsen och problem i näsa och svalg varje morgon? Kan du inte komma ihåg sista gången du fick en god natts sömn? Om du känner igen det i det mesta som vi just nämnt kan det finnas en stor risk att ditt sovrum gör dig sjuk.

Här kommer några troliga anledningar till varför du känt dig sjuk på sistone.

Ta en titt på hur du städar sovrum riktigt rent!

  1. Kuddar

Efter en lång dag på jobbet vill du bara komma hem, ligga på din säng och vila ditt huvud mot någon av dina varma kuddar. Tyvärr så samlar just kuddar snabbt på sig höga nivåer av ohälsosamma organismer såsom till exempel bakterier, kvalster och mögel som i sin tur kan leda till överkänslighet, allergier och andra sjukdomar så som förkylning, ont i halsen och migränattacker. Kuddar bör bytas ut minst en gång per år om de inte kan tvättas. Du bör tvätta örngottet eller kuddöverdraget minst en gång i veckan. Du kan även köpa antiallergi örngott på vissa affärer.

  1. Rengöringsmedel

Utan tvekan så vill du nog se ditt sovrum skinande rent, men kanske inte om det leder till irritation i ögonen, huvudvärk och problem med andningen. Det kommer säkert som en överraskning men vissa av dessa reaktioner i ögon och på huden kan härledas till vissa kemikalier i vissa rengöringsmedel. Dessa problem kan bli extra tydliga hos människor med känslighet för vissa ingredienser. Du bör medvetet välja ditt rengöringsmedel då de kan visa sig göra mer skada än nytta om du väljer fel.

  1. Fönster

Om fönstren alltid är stängda så låser du in en hel del föroreningar såsom:

  • Damm, mjäll och pollen
  • Ångor från rengöringsmedel
  • Kemikalier från hårspray, deodoranter och nagellack
  • Avgasningar från färg, möbler och mattor.

Så det är ganska viktigt att man inte bara öppnar fönstren regelbundet, utan att man också anlitar en professionell fönsterputsare för att se till att fönstren hålls effektivt rena.

  1. Madrasser

Kom ihåg att en standard person spenderar 33% av livet sovandes, vilket betyder att man spenderar en tredjedel av livet i sängen eller på madrassen. Madrasser som används under en längre tid är fulla av skinnflagor, svett, kvalster, bakterier och smuts. Precis som alla andra saker i ditt sovrum, och områden, så behöver också madrassen rengöras. Anlita en städfirma i Trollhättan som är proffs på att rengöra madrasser och som är kända för deras suveräna städservice.

  1. Heltäckningsmatta

En heltäckningsmatta har förmågan att få dig att känna som att du går som på moln. Men de är också hem för allergener, bakterier, damm, smuts och många andra saker som kan skada din hälsa. För att se till att rengöringen av den blir ordentligt utförd bör du anlita en städfirma som utför ångtvätt av heltäckningsmattor och som kan utlova ett bevisat perfekt resultat.