Kontorsstädning: Få ut det mesta av en städtjänst från din städfirma

tips för dig som funderar på att anlita ett städbolag för kontorsstädning

Vid första anblick finns det inte så mycket att säga om kontorsstädning. Men du kanske nyligen har anlitat ett städbolag som ska ta hand om de dagliga städuppgifterna men undrar varför saker inte går helt som planerat. Du kanske känner att städbolaget du anlitat inte helt är värt pengarna du spenderar. Detta kan vara sant men det finns några tips som du kan använda för att se till så att du får valuta för varje krona du spenderar på städfirman som städar ditt kontor.

Städschema för kontorsstädning

Det första du behöver göra är att ta reda på vilket städschema som funkar för både dig och den städfirma i Trollhättan som du har valt att anlita. När de har arbetat i några veckor så kan du lättare bestämma vilket schema som funkar bäst för det. Du kanske märker att de kommer mycket oftare än vad ni faktiskt behöver. Eller så kanske de inte kommer tillräckligt ofta och smutsen samlar sig på golven. Prata med städfirman och kom fram till en lösning som fungerar både praktiskt och ekonomiskt. Om du känner att saker inte blir gjorda inom vissa områden så kanske du får ta fram en checklista som de kan arbeta med.

Håll arbetsplatsen relativt städad

Låt inte dina anställda bli till latmaskar bara för att du har anlitat en städservice till kontoret. Det kanske är lockande att kunna lämna skräp överallt och låta disken samlas på hög i köket. Men det kommer innebära att städhjälpen behöver göra många fler saker under sin begränsade tid och viktigare saker kanske inte hinns med. Om ni kan hålla arbetsplatsen relativt städad under dagen så kan de du har anlitat fokusera på sina riktiga uppgifter. Istället för att plocka upp efter lata anställda.

Det kan vara svårt för dina anställda att koncentrera sig på sitt arbete när det finns folk som går runt och städar, dammar och dammsuger runtomkring kontoret. Förmodligen är det kanske är mer logiskt att låta dem städa efter att alla har gått hem för dagen. Det är så här som många företag gör och det fungerar bra både ur effektivitetssynpunkt och bekvämlighet. Självklart kanske det känns mindre lockande att ha arbetare runt känsligt kontorsmaterial på natten. Om du inte har säkerhetspersonal så kanske du skall överväga att låsa in känsligt material under natten eller installera övervakningskameror.

Var realistisk med städresultatet

Sist men inte minst, kom ihåg att vara realistisk. Dessa städbolag är inte genier som kan förvandla lera till guldtackor. Du har rätt att förvänta dig ett väl utfört städarbete, men du behöver också förstå att du får det du betalar för. Om du lägger ut 1000 kr per besök så kan du förvänta dig ett bra resultat, men om du betalar 250 kr kanske de bara tar ut skräpet och det mest synliga.