Flytta – Med hjälp av flyttfirma eller vänner?

flytthjälp av vänner eller flyttfirma? fördelar och nackdelar

En flytt går sällan helt enligt planerna. Kanske tänkte du flytta helt på egen hand men du förstod inte hur mycket du egentligen skulle behöva bära själv förrän nu, när allt är nedpackat och uppradat. Eller kanske har du anlitat en ”billig” flyttfirma som inte dök upp på själva flyttdagen. Oavsett vilken situation du befinner dig i så försök att inte gripas av panik. Om du behöver hjälp så har du förhoppningsvis några goda vänner som kan tänka sig att ställa upp.

Flytta med hjälp av dina vänner

Kom ihåg att det är krävande att flytta, och oavsett hur mycket dina vänner tycker om dig så är att hjälpa dig att flytta inte vad de tänkt sig när de planerade för en rolig helg. Om du kan så försök att anlita en professionell flyttfirma istället. Men om du inte har några andra alternativ så följer här några tips som i alla fall kan göra det lite enklare för dig och dina vänner.

Välj rätt vänner. Inte alla dina vänner kanske fixar att verkligen hjälpa dig. För att undvika förseningar så fråga kanske inte dina minst motiverade och inaktiva vänner. Välj om du kan istället de som du vet arbetar hårt och som håller fokus.

Se till att du har det rätta flyttmaterialet. Ha alla flyttlådor du behöver hemma innan dina vänner dyker upp, och se till att du har allt annat flyttmaterial du kan tänkas behöva såsom handskar, möbeltofflor och vagnar. Om du har allt redo från början så kan flytten börja på ett bra sätt.

Tacka stort. Att flytta är ett tufft arbete så se till att du verkligen visar för dina vänner hur mycket du uppskattar dem. Ha dryck och snacks färdigt då de kommer för att uppmuntra till ett gott humör, och se till att du skämmer bort dem med en ordentlig middag efteråt. Men viktigast av allt, se till att du gör dig själv tillgänglig för dem om de behöver hjälp med något en annan gång.

Om du har stora och ömtåliga saker såsom piano eller arkadspel så riskera inte att dessa skadas. Oavsett hur försiktiga och välmenande dina vänner är så kräver dessa föremål en särskild hantering och expertis, så lämna den flytten till experterna. Många professionella flyttfirmor erbjuder dessutom en försäkring så att om något mot all förmodan händer under flytten med ditt värdefulla föremål så blir du kompenserad.

Kanske är det billigare att flytta med hjälp av vänner, men det är inte alltid det bästa alternativet. Men om du bestämt dig för att göra det, så se till att du följer dessa råd ovan för att se till att flytten går så smidigt som möjligt.

Behöver du dessutom städhjälp av en städfirma för flyttstädning i Trollhättan – Fyll i formuläret för en kostnadsfri offertförfrågan!