Hemstäd – 7 tips för att städa ditt hus extra rent

rätt städutrustning till hemstäd

Är du redo att gå den där extra milen med hemstäd och göra ditt hus superrent? Ja, det är lättare sagt än gjort, men när du ser ditt hem så rent som du alltid har drömt, skulle du vilja att det ska vara så för evigt. Naturligtvis är ett av sätten att städa ditt hus utan onödigt krångel genom att anställa professionella städfirmor i Trollhättan. En erfaren person skulle komma en eller två gånger i veckan och göra all städning för din räkning. Ändå betyder det inte att du bör försumma dina husstädningsuppgifter.

Lär dig effektivt hemstäd

Här är några användbara tips som sparar tid och hjälper dig att optimera processen vid hemstäd:

Gör din egen universalrengöring

Detta rengöringsrecept kan göra nästan varje yta gnistrande ren. Det är otroligt enkelt; bara blanda 4 msk. bakpulver med 1-kvarts liter varmt vatten. Använd en svamp och torka av alla typer av smuts runt om i hemmet.

Få bort markörfläckar

Det finns två sätt att ta bort markörfläckar från vilken yta som helst. Den första metoden innebär att man spritar med alkohol. Problemet är dock att gnugga med alkohol också kan skada träfinishen till exempel. För markörfläckar på trä kan du använda tandkräm istället. Applicera bara tandkräm på markörfläcken och gnugga med en svamp tills fläcken är borta.

Ta bort väggklotter vid hemstäd

Har du en liten konstnär hemma som tycker att de nymålade väggarna är dukar? Använd bakpulver och en fuktig mikrofiberduk för att skrubba bort klottret.

Lukt från husdjur

Återigen kommer bakpulver till din räddning. Strö en generös mängd bakpulver på mattan och särskilt på hundens bädd. Vänta i cirka 15 minuter och dammsug sedan upp det.

Rensa tilltäppta avlopp

Har du långsamt rinnande avlopp i köket? Oroa dig inte, lägg bara 3 msk. bakpulver i avloppet, följt av en halv kopp vit vinäger. Vänta cirka 4-5 minuter så att den kemiska reaktionen får effekt och häll sedan ner lite kokande vatten.

Mjuka fluffiga handdukar

Luddiga handdukar orsakas av hård vattenuppbyggnad. Detta gör att dina handdukar känner sig repiga och obehagliga att använda. Försök tvätta dem i det hetaste vattnet som möjligt och tillsätt 1 kopp ammoniak utan något annat tvättmedel.

Få skärbrädor att se helt nya ut

Med tiden kommer skärbrädan att få fläckar och absorbera de dåliga lukterna från alla de olika livsmedel du har skurit på den. För att ta bort fläckar och lukter, skär en citron i halvor och börja gnida skärbrädan med de skurna sidorna. Strö lite havssalt ovanpå citronsaften när du är klar och låt den sitta ett par minuter. Skölj sedan brädan med varmt vatten och tvål.

Kom ihåg att nyckeln till att ha ett skinande rent hem ligger i detaljerna. När du har följt ovanstående tips kommer du se att fixat till den mysiga miljön hemma.